Бойовики масово відмовляються воювати через зменшення фінансування з РФ

Бойовики масово відмовляються воювати через зменшення фінансування з РФ

Фото: Reuters

Українська розвідка повідомила про зачистки серед ватажків бойовиків.

Бойовики масово відмовляються "проходити службу" у бандформуваннях через зменшення "зарплат". Про це сьогодні, 12 січня, заявив  речник штабу АТО майор Антон Миронович.

"Упродовж останнього місяця у нашої розвідки з'являється все більше інформації про чистки серед ватажків незаконних збройних формувань. Зокрема, їхнє фізичне усунення. А також про роботу російських спецслужб на тимчасово окупованих територіях України щодо викорінення самочинства бандитами, які все частіше налаштовують власний бізнес за допомогою наданих їм з території РФ  зброї та повноважень", - сказав Миронович, пише УНІАН.

"За даними нашої розвідки, у підрозділах організованого злочинного угруповання з назвою "5-та окрема стрілецька бригада", яка ще відома за назвою "Оплот" та дислокується у Донецьку, близько 300 бойовиків написали рапорти про звільнення і виказали небажання далі проходити службу у лавах незаконних збройних формувань", - сказав речник, додавши, що це пов'язано зі зменшенням фінансування, яке надходить від їхніх "кремлівських господарів".

За його інформацією, з 1 січня бандитам припинили виплачувати додаткову грошову надбавку за участь у бойових діях.

Раніше повідомлялося, що бойовики на Донбасі масово "косить" грип.

Повʼязані теми:

Наступна публікація