Бойовики на Донбасі змінюють тактику обстрілів, аби обдурити ОБСЄ – Тимчук

Бойовики на Донбасі змінюють тактику обстрілів, аби обдурити ОБСЄ – Тимчук

Бойовики змінюють тактику атак / Фото: Reuters

Під Донецьком ворожі сили формують танкові підрозділи.

Проросійські бойовики у зоні АТО змінюють тактику обстрілів і чергують вогонь  із 82-мм "дозволених" ротних мінометів, з вогнем з нібито відведених 120-мм батальйонних мінометів.

Про це повідомив керівник групи військово-політичних досліджень "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За його словами, нова тактика супротивника спрямована на те, щоб ввести в оману моніторингову місію ОБСЄ та ускладнити ідентифікацію використовуваних терористами мінометів.

Загалом протягом останньої доби російсько-терористичні війська вели активні обстріли позицій українських військ, використовуючи в тому числі нібито "відведені" важкі озброєння в районі Авдіївки, Пісків, Опитного та Широкиного. Натомість поблизу Щастя із зенітних установок ЗУ-23-2 і СПГ-9 "Спис" був обстріляний опорний пункт АТО.

Натомість напруженою залишається ситуація і у Донецьку, де бойовики продовжують формування своїх бронегруп.

"До складу кожної бронегрупи входить 2-3 танки, 4-5 ББМ, 2-3 зенітні установки ЗУ-23-2 на вантажівках, може надаватися батарея мінометів або гаубиць Д-30, 2-3 армійських вантажівки "загального призначення", 60- 70 осіб живої сили. Спеціально для цих груп противник накопичує паливо і боєприпаси у Петровському, Куйбишевському та Київському районах Донецька", - йдеться у повідомленні Тимчука.

 

Оперативные данные группы "Информационное Сопротивление".На протяжении последних суток российско-террористические войс...

Posted by Дмитрий Тымчук on 20 Апрель 2015 г.

Як повідомлялося раніше, у ОБСЄ констатували, що важке озброєння бойовиків зникає з місць зберігання. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація