Бойовики намагалися здійснити теракт за допомогою безпілотника, начиненого вибухівкою - штаб АТО

Бойовики намагалися здійснити теракт за допомогою безпілотника, начиненого вибухівкою - штаб АТО

Український безпілотник-камікадзе / Фото: Defence blog

Безпілотний літальний апарат зроблений кустарним способом

Бойовики російсько-окупаційних бандформувань намагалися здійснити теракт неподалік від лінії розмежування на Донбасі за допомогою безпілотника, начиненого вибухівкою.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зокрема, повідомляється, що безпілотний літальний апарат зроблений кустарним способом, "очевидно, щоб уникнути можливості його ідентифікації".

"Вчора неподалік від позицій сил АТО виявлені залишки саморобного безпілотного літального апарату противника, начиненого вибухівкою. Згідно з даними оцінки місцевості і положення літального апарату встановлено, що БПЛА рухався в напрямку населеного пункту Верхньоторецьке, але впав в поле. Заряд пластичної вибухової речовини, який становив не менше одного кілограма, не здетонував", - йдеться в повідомленні.

БПЛА зібраний на основі поліпропіленової труби, де була капсула з бойовою речовиною і електродетонатором, що приводиться в дію внаслідок зіткнення БПЛА з об'єктом. За попередніми оцінками фахівців штабу АТО, літальний апарат був запрограмований на ураження цілі за заздалегідь введеними координатами і виконував політ в автоматичному режимі.

Зараз літальний апарат готують до передавання працівникам Національної поліції для проведення розслідування. Зазвичай в подібних випадках відкривається кримінальна справа за статтею 258 Кримінального кодексу «Терористичний акт».

У штабі АТО зазначають, що факт застосування противником БПЛА-камікадзе "є цинічною спробою здійснення на підконтрольній уряду України території терористичного акту проти мирного населення з непередбачуваними наслідками за ступенем тяжкості. Це свідома спроба ватажків російсько-окупаційних військ розхитати і дестабілізувати ситуацію в прифронтовому Верхньоторецькому в період проведення Великодніх свят, звинувативши в теракті Збройні сили України ".

Повʼязані теми:

Наступна публікація