Бойовики не дозволили спостерігачам ОБСЄ проїхати далі Верхньошироківського

Бойовики не дозволили спостерігачам ОБСЄ проїхати далі Верхньошироківського

Фото: Getty Images

Три озброєні члени "ДНР" зупинили патруль СММ на блокпості.

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляють, що контрольовані Росією бойовики не дозволили представникам місії проїхати на схід від села Верхньошироківське Навоазовського району у Донецькій області.

Про це йдеться у звіті місії, передає УНІАН.

”Три озброєні члени "ДНР" зупинили патруль СММ на блокпості, розташованому на захід від підконтрольного "ДНР" села Верхньошироківське (колишній Октябрь, 29 км на північний схід від Маріуполя), і не дозволили спостерігачам проїхати у східному напрямку, посилаючись на накази своїх командирів. Крім того, вони заявили, що рухатися далі небезпечно”, - розповіли спостерігачі.

Окремо сказано, що у непідконтрольних урядові України районах за межами визначених координат відведення озброєння спостерігачі патруля СММ бачили 2 буксирувані гаубиці (Д-30) і 5 самохідних гаубиць (2С1), а також зауважили, що там і досі бракує 2 самохідних гаубиць (2С1), які було відведено раніше. 

”На місці розміщення відведеного важкого озброєння озброєний член "ДНР" відмовив спостерігачам у доступі до частини комплексу, посилаючись на розпорядження своїх командирів”, - сказано у звіті.

Нагадаємо,  раніше у штабі АТО повідомили, що бойовики активізували повітряну розвідку із застосуванням безпілотних літальних апаратів, які заборонені Мінськими домовленостями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація