Бойовики не припиняють обстрілювати житлові будинки на Сході

Бойовики не припиняють обстрілювати житлові будинки на Сході

Фото: Associated Press

Обстріли зафіксувала місія ОБСЄ.

Збройні формування Російської Федерації продовжують обстріли цивільного населення. 

Про це повідомив штаб ООС з посиланням на звіт СММ ОБСЄ.

Бойовики 14 червня обстріляли мікрорайон Трудівське Петровського району Донецька. Спостерігачі зафіксували приблизно 20 пробоїн у стіні а дерев’яних віконних рамах, за їхньою оцінкою вони виникли нещодавно. Крім того, дерево поруч дому було місцем вогневого ураження. Ці пошкодження спричинив снаряд, випущений із гранатомета.

У штабі ООС повідомляють, що обстріл спричинений з метою дискредитації Збройних сил України. «Максимальна дальність стрільби застосованого озброєння АГС-17 не перевищує 2100 метрів, а позиції ЗСУ від пошкодженого будинку розташовані на відстанях понад 3,4 км», - йдеться у повідомленні.

Місія ОСБЄ також зафіксувала обстріл багатоповерхового будинку в Золотому-5. У вікні однієї із квартир утворилося дві пробоїни від великокаліберного кулемета. Відстань від найближчих позицій українських військових до пошкодженого будинку складає понад 4,4 км, а до позицій РФ - 1,6 км.

Як повідомлялося раніше, у Мар'їнці (Донецька область) терористи "ДНР" випустили артилерійський снаряд, який потрапив у приватний будинок українця. У результаті обстрілу постраждали четверо людей.

8-річну дитину контузило внаслідок ворожих обстрілів на Донеччині

8-річну дитину контузило внаслідок ворожих обстрілів на Донеччині

Повʼязані теми:

Наступна публікація