Бойовики обстріляли позиції ЗСУ у перші ж години “хлібного перемир'я”

Бойовики обстріляли позиції ЗСУ у перші ж години “хлібного перемир'я”

Фото: Військово-цивільна адміністрація міста Торецьк \ Facebook

Українська сторона СЦКК розцінює подію як провокацію

Бойовики збройних формувань РФ попри введення 1 липня режиму припинення вогню у рамках «хлібного перемир'я», порушили режим тиші, застосувавши по позиціях ЗСУ та цивільній інфраструктурі населеного пункту Зайцеве міномети калібром 120 мм (14 мін).

Про це повідомляє командування операції Об'єднаних сил із посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

«За результатами фотофіксації, проведеної сьогодні спостерігачами СЦКК, було встановлено, що вогонь по цивільній інфраструктурі населеного пункту Зайцеве противник вів цієї ночі з населеного пункту Зайцеве Південне у період з 03.55 до 04.20», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок зазначеного обстрілу знищено нежитловий будинок, пошкоджені господарські будівлі, огорожа та присадибні ділянки мирних жителів по вулиці Маресьєва.

«На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав. Російські окупаційні війська 7 разів порушили режим припинення вогню на Луганському, Горлівському та Маріупольському напрямках із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Під провокаційним вогнем перебували наші позиції у районі населених пунктів Кримське, Луганське, Гнутове та Водяне. Ворог постійно намагався спровокувати Об’єднані сили на порушення встановленого перемир’я. Втрат серед наших військовослужбовців немає», - уточнюють в ООС.

Українська сторона СЦКК розцінює зазначене як провокацію з боку бойовиків збройних формувань РФ. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація