Бойовики підпалили позицію ЗСУ біля Авдіївки

Бойовики підпалили позицію ЗСУ біля Авдіївки

Військові відстрілювалися та гасили вогонь одночасно.

Бійці, що боронять Авдіївку, оговтуються від обстрілу, в якому напередодні загинув один військовий і ще двоє зазнали поранень. Понад шість годин бойовики гатили по периметру прифронтового містечка, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Після бою на передовій з'явилася нова проблема – повітря. У безвітряну спеку та після пожежі військовим майже нічим дихати. Подекуди з окопів досі видно, як димить земля. "Вологі серветки і маска", - ділиться рецептом порятунку боєць із позивним "Саїд". Його позицію бойовики накривали бронебійно-запалювальними снарядами, розриви котрих утворювали пожежі на випаленій сонцем траві. Військові вважають, що противник мав на меті спалити посадку над позицією ЗСУ, аби оголити її.

В Авдіївці досі димить земля після ворожого обстрілу

В Авдіївці досі димить земля після ворожого обстрілу

Увесь день одні бійці підвозили воду, інші гасили пожежу. "Тяжко було погасити, вилазили парами, щоб якщо одного поранить – інший підтягнув", - розповідає військовослужбовець Олександр. Бойовики продовжували обстріли, доки солдати боролися з вогнем – стріляли з гранатометів і мінометів. Бійці кажуть, що снаряди лягали досить кучно. Врешті українські військові не втрималися і дали відповідь, прикриваючи пожежні зусилля побратимів.

Позивний "Кощій" зізнається, що вже втомився від постійних вибухів і стрілянини. У рідному селі на Київщині на нього чекають родина і мирна професія коваля, тож додому йому хочеться, але поки що чоловік повертатися не планує. "Треба спершу звідси всю наволоч вибити – з країни. А потім уже про інше думати, про мирне", - пояснив він.

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Повʼязані теми:

Наступна публікація