Бойовики посилили обстріли та застосували заборонену зброю. Дайджест АТО

Бойовики посилили обстріли та застосували заборонену зброю. Дайджест АТО

Фото: УНІАН

Ворог 56 разів порушив "режим тиші" за минулу добу.

За минулу добу бойовики 56 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Своєю чергою, Збройні Сили України продовжують неухильно дотримуватися Мінських угод.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО станом на 6.00.

Так, на Донецькому напрямку було зафіксовано 37 порушень "режиму тиші". Зокрема, обстріли з боку противника з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї велися по позиціях українських військових у Новоселівці Другій, Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому, Новгородському та Луганському.

Окрім того, по селищу Луганському, Зайцевому, Світлодарському, Піскам та шахті Бутівка окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру. Бойовики також застосували снайперські групи в районі Авдіївки та Верхньоторецького для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО.

Водночас на Луганському напрямку було зафіксовано 5 порушень "режиму тиші". Противник відкривав вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї в районі Новозванівки та Новоолександрівки. Також по Новозванівці бойовики відкривали вогонь з БМП та стріляли снайперські групи.

На Маріупольському напрямку було зафіксовано 14 порушень "режиму тиші". Російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій та вели вогонь з БМП і гранатометів по Широкиному. Також по Павлопілю, Новотроїцькому, Широкиному та Старогнатівці вівся вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Окрім того, близько 23.00 окупанти відкривали вогонь з міномету 120-го калібру по Лебедінському та Бердянському. Снайпер вів вогонь по Мар'їнці.

Також на Донецькому напрямку з 23.00 бойовики відкривали вогонь із забороненої Мінськими домовленостями артилерії по українським військовим у Зайцевому та Авдіївці.

Нагадаємо, минулої доби у зоні АТО на Донбасі загинули двоє бійців, ще 15 військових були поранені.

Жодного дня без обстрілів: як проходить чергове паперове перемир'я на Донбасі

Жодного дня без обстрілів: як проходить чергове паперове перемир'я на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація