Бойовики умисно обстрілюють контрольовані ними території із важкого озброєння – СЦКК

Бойовики умисно обстрілюють контрольовані ними території із важкого озброєння – СЦКК

У лютому бойовики 32 рази обстріляли свої території. / Фото: Reuters

Найбільше дістається Донецьку.

Бойовики протягом лютого щонайменше 32 рази обстрілювали населені пункти, які перебувають під їхнім контролем. Про це повідомив керівник української сторони СЦКК генерал-лейтенант Андрій Таран.

За його словами, бойовики обстрілювали переважно Старомихайлівку, Невельське, Трудівське, Яковлівку, Свободне та найбільше Донецьк.

Він наголосив, що здебільшого вогонь по цих населених пунктах вівся із застосуванням важкого озброєння. Його мета - звинуватити у збройних провокаціях військовослужбовців сил АТО.

Таран також додав, що СЦКК відстежує всі ці обстріли, і у лютому бойовики випустили у бік підконтрольним їм населеним пунктам більше сотні мін і артилерійських снарядів.

У зоні АТО кількість обстрілів знову зросла

У зоні АТО кількість обстрілів знову зросла

"Наші офіцери-спостерігачі, які ведуть спостереження з постів, що розташовані здебільшого за 300-400 метрів від лінії зіткнення, мають усі можливості фіксувати обстріли: і ті, які ведуться НЗФ у бік Збройних Сил України, і ті які направлені в сторону захоплених ними ж населених пунктів", – зазначив Таран.

Він також повідомив, що бойовики таким чином намагаються змусити повірити як СММ ОБСЄ, так і місцеве населення у, начебто, "жорстокість сил АТО, що гатять по житлових кварталах".

Як повідомлялося раніше, минула ніч в зоні проведення АТО була неспокійною. Продовжуючи порушувати Мінські угоди, російські найманці з міномета близько 18.00 обстріляли позиції українських бійців поблизу Гнутового. 

З артилерії та гранатометів бойовики обстрілювали Мар'їнку

З артилерії та гранатометів бойовики обстрілювали  Мар'їнку

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація