Бойовики відкрили вогонь по своїх позиціях з ділянки розведення у Петрівському, щоб підставити ЗСУ

Бойовики відкрили вогонь по своїх позиціях з ділянки розведення у Петрівському, щоб підставити ЗСУ

Фото: Міноборони Росії

Терористи здійснили обстріл біля відеокамер спостереження ОБСЄ.

Бойовики обстріляли свої позиції з ділянки розведення біля Петрівського на Донбасі, щоб дискредитувати ЗСУ.

Про це з посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомили у штабі Операції об’єднаних сил.

"Увечері 26 січня 2020 року українська сторона СЦКК зафіксувала дії збройних формувань Російської Федерації щодо імітації порушення розведення сил та засобів у межах ділянки розведення №3 Петрівське. Озброєні члени збройних формувань Російської Федерації, використовуючи рельєф місцевості та високу рослинність, зайшли на ділянку розведення на місця позицій підрозділів Об’єднаних сил, які були вивільнені при розведенні, та відкрили показовий вогонь трасувальними кулями у бік збройних формувань Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, все це відбувалось на відстані 250 метрів від відеокамери спостереження ОБСЄ, яка, на думку представників збройних формувань РФ, має надати безапеляційні докази факту порушення розведення сил та засобів з боку Збройних Сил України.

"Метою таких дій може бути загострення ситуації на ділянці розведення, яка у подальшому може призвести до повернення військ на вихідні позиції до розведення або зайняття нових вигідних рубежів збройними формуваннями Російської Федерації у зазначеному районі", - додали у штабі, закликавши окупаційну адміністрацію РФ дотримуватися домовленостей та наголосивши про неприпустимість подібних дій.

#ООС #операція_ОС_СЦКК #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation Увечері 26 січня 2020 року українська сторона Спільного...

Опубликовано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Понедельник, 27 января 2020 г.

Нагадаємо, 9 листопада від села Богданівка з боку українських силовиків та від Петрівського з боку бойовиків почалося розведення військ. Перед тим окупанти кілька разів зривали розведення.

11 листопада в ООС відзвітували про завершення практичної фази розведення в Петрівському. Сторони повинні були розвести сили на відстань одного кілометра від лінії розмежування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація