Бойовики випадково забезпечили кількадесят українських військових рибою

Бойовики випадково забезпечили кількадесят українських військових рибою

Фото: podsekai.in.ua

Бійці збирали з водойми рибу після того, як туди впали кілька мін під час обстрілу.

Місяць без світла і води під обстрілами живуть мешканці Зайцевого на Донеччині. Минулої ночі там терористи обстріляли дачний масив, шукаючи в ньому позиції українських військових, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Кілька мін влучили у ставок і поглушили в ньому рибу. Тож ранком у військових був особливий наряд: не по формі і без зброї. Хтось із сачками чи мішками, а хтось просто голіруч визбирує зі ставка рибу. "Уха!", - каже один. "На сковорідку!", - твердить інший. "І сушимо, і солимо, і смажимо", - каже про несподіваний величезний улов третій.

Солдат обстрілювали з 80-го і 120-го калібрів. Вщент зруйнували дачну хату, але позицій ЗСУ не зачепили. "Обстріли, обстріли, обстріли – кожну ніч", - розповідають оборонці української землі. Вони вже втомилися пострійно розгрібати наслідки руйнувань і рахувати свіжі вирви від снарядів.

Без світла і води: як в режимі постійних обстрілів виживає селище Зайцеве

Без світла і води: як в режимі постійних обстрілів виживає селище Зайцеве

Місцеві жителі налаштовані до військовим не вельми приязно. Через постійні обстріли зруйновано водогін і електромережі, а ремонтники їхати на саму передову бояться. Віднедавна людям ще й пенсії перестали привозити. Побутові незручності та небезпека щоночі озлобили людей. "Ми вночі взагалі не спимо. До трьох ночі з 12 починається", - каже селянин.

Військові, аби хоч якось розрадити селян, перенаправили свого капелана до людей. Той організував церкву просто у сільській хаті. "Люди тут без належної інформаціі живуть – телевізора нема. Зараз нема світла. Їм складно орієнтуватися у тому, що відбувається зараз у нашій країні", - каже один із українських офіцерів.

Як повідомлялося, минулого тижня бойовики за одну ніч знищили давне поседення на Донбасі.А в Мар'їнці військових накривали 120-м калібром. Снаряди розбили автомобіль, потрощили дахи в дачних будинках, зруйнували школу-інтернат. У відповідь військові з гранатомета влучно поцілили у бліндаж. Там здетонував боєкомплект – окопи бойовиків горіли довго.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація