Бойовики воюють за донбаський "Казантин", взяття якого загрожує втратою значної лінії передової

Бойовики воюють за донбаський "Казантин", взяття якого загрожує втратою значної лінії передової

Фото: Reuters

Останній бій на "Казантипі" тривав сім годин.

Неподалік Авдіївки диверсанти бойовиків у притул підходять до позицій збройних сил. Військові кажуть, що бойовики змінили тактику в близькому бою. Так, противник уже не розвідує, а намагається взяти українські позиції.

Як повідомляється у сюжеті ТСН.19:30, до боїв українські військові готуються вдень. На позиції вони виходять за повної амуніції, з чистою зброєю та усмішкою. Деяке нервування хлопців відчувається лише із настанням темряви, тому що пострілів і вибухів до цього часу немає.

"Я починаю щось нервувати. Щось мені здається, що зараз тисяча чоловіків має вилізти. Таке відчуття просто. Краще, коли стріляють. Так звичніше", - розповідає військовослужбовець ЗСУ із позивним "Гуцул".

Слід зазначити, що перед обстрілом летить у небо світлова граната, а за мить уже чути і гуркіт від падіння снарядів.

За словами бійців, коли сусідні позиції обстрілюють, цього не помічають у спостережній місії ОБСЄ через роботу одного безпілотника. Саме така ситуація — ознака бою, який скоро розпочнеться.

На лінії фронту є позиції, які називають "Казантипом". Це місце є небезпечним, секретним і стратегічним. Взявши його, бойовики із легкістю зможуть відрізати для себе доволі великий шмат передової. Військові це добре розуміють, тому близькі атаки бойовиків їм доводиться відбивати кілька разів за ніч.

Останній бій на "Казантипі" тривав сім годин. Диверсанти підповзли до позиції дуже тихо. За словами військових ЗСУ, вони помітили бойовиків, лише коли до них залишалися десятки метрів, але бій противнику таки дали. "Приблизно за підрахунками від 15 до 20 чоловіків. Група ДРГ підійшла дуже близько. Вели прицільний вогонь по наших позиціях із першої посадки. Це було 20-30 метрів звідси. Після відсічі двоє-троє, мабуть, із них залишилися. Після того бою весь день на "Казантипі" панує тиша", - розповів військовослужбовець ЗСУ із позивним "Артист".

Наразі відомо, що в цьому районі працює ворожий снайпер.

Мар'яна Бухан, Максим Шинкаренко, Ігор Камінський, ТСН.

Військові розповіли про зміну тактики бойовиків неподалік Авдіївки

Військові розповіли про зміну тактики бойовиків неподалік Авдіївки

Повʼязані теми:

Наступна публікація