Бойовики вже 37 разів зірвали домовленості про перемир'я на Донбасі – Клімкін

Бойовики вже 37 разів зірвали домовленості про перемир'я на Донбасі – Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін / Фото: Право на владу

Черговий режим перемир'я має настати 20 лютого.

У понеділок, 20 лютого, на Донбасі має розпочатися черговий режим припинення вогню.

"Йдеться про домовленість у рамках Тристоронньої групи. Так, є домовленість про перемир'я від 20 лютого. Але це не має бути лише політичним закликом, ми маємо побачити, що інша сторона (Росія та бойовики) дотримується цієї домовленості", - сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, якого цитує "Європейська правда".

Клімкін саме перебуває в німецькому Мюнхені, де відбувається Міжнародна безпекова конференція. Там же відбулася зустріч у нормандському форматі щодо ситуації на Донбасі. Коли міністри були на переговорах, стало відомо, що президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким визнав "паспорти", видані "ДНР" та "ЛНР". Пояснили це тим, що, мовляв, аби жителі Донбасу могли вільно пересуватися територією Росії. Офіційний Київ різко засудив такі дії Кремля, наголосивши на черговому зазіханні на суверенітет України та порушення міжнародного права.

Клімкін зазначив, що з обережністю ставиться до оголошених домовленостей щодо припинення вогню до їхнього фактичного виконання. Адже всі попередні домовленості були зірвані.

"Ми пропонували перемир'я і домовлялися про конкретну дату 37 разів, якщо не помиляюся", - заявив міністр закордонних справ України.

Клімкін сказав, що на зустрічі у нормандському форматі практично не було дискусії щодо політичного треку.

Тим часом президент України Петро Порошенко різко відреагував на визнання Путіним "паспортів" бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація