Бойовики запустили хвилю фейків перед засіданням ТКГ у Мінську

Бойовики запустили хвилю фейків перед засіданням ТКГ у Мінську

Фото: Луганський інформаційний центр

Найманці намагаються пояснити ескалацію обстрілів нібито "провокаціями українських військових".

Ватажки ОРДЛО розгорнули інформаційну кампанію, спрямовану на дискредитацію підрозділів операції Об’єднаних сил, перед черговим засіданням Тристоронньої контактної групи з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Про це повідомили у штабі ООС.

"19 червня у Мінську заплановано проведення чергового засідання ТКГ з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях. Російська окупаційна адміністрація ОРДЛО та представники російських окупаційних підрозділів через власні джерела масової пропаганди відкрито публікують "фейкові" новини про нібито підготовку українськими військами провокативних обстрілів власних позицій та мирних населених пунктів, готуючи обґрунтування для власних провокацій у рамках гібридних дій", - йдеться у повідомленні.

За даними українських військових, за останній тиждень відбулась ескалація застосування ворогом видів озброєнь заборонених Мінськими угодами.

"Зафіксовані непоодинокі випадки відкриття вогню з боку російських окупаційних військ із застосуванням артилерійських систем калібру 152 та 122 мм, а також мінометів калібру 120 мм та 82 мм передових позицій сил ООС. Усі вони відображені у офіційних звітах СММ ОБСЄ та ретельно задокументовані українською стороною СЦКК. Крім того, ворог здійснював цинічні обстріли мирних мешканців та об’єктів цивільної інфраструктури на усій протяжності лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях. Особливо кричущим випадком став обстріл з боку окупованого Донецька із застосуванням самохідних гаубиць 2С1 населеного пункту Мар’їнка, під час якого постраждало п’ять мирних мешканців", - додали в ООС.

Своєю чергою українські військові запевнили, що не піддаватимуться на провокації з боку противника і продовжуватимуть виконувати бойові завдання, дотримуючись прийнятих раніше зобов’язань у рамках Мінських домовленостей.

Нагадаємо, 5 червня, після півторамісячної перерви в Мінську відбулися чергові переговори щодо ситуації на українському Донбасі. Очільник української делегації в ТКГ, другий президент України Леонід Кучма запропонував прописати в угоді щодо режиму тиші на Донбасі пункт "не стріляти у відповідь" та зупинити економічну блокаду Донбасу.

Обмін військовополоненими та відновлення режиму тиші - основні питання Мінської зустрічі. За словами Кучми, питання повернення додому військовополонених, зокрема моряків, вирішать найближчим часом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація