Бойовики "засіяли" крупним калібром селище Луганське на Світлодарській дузі

Бойовики "засіяли" крупним калібром селище Луганське на Світлодарській дузі

Фото: Генеральний штаб ЗСУ / Facebook

Поранення зазнали кілька десятків людей.

На Світлодарській дузі в в епіцентрі протистояння опинилося селище Луганське. Місцеві жителі кажуть, що переживають наймасованіші обстріли за останні півтора роки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пан Анатолій показує свій "засіяний" вирвами город. Там воронки від снарядів усіх калібрів. Чоловік радіє, що пощастило в найголовнішому– хата збереглася. Кілька тріснутих вікон і поламаний паркан для тутешніх реалій – дрібниці, на які навіть не варто звертати уваги.

Намагається триматися гідно місцевий житель Ілля. Його будинок розбито вщент. Снаряд влучив у дах і пролетів аж у підвал. Чоловікові лишається тільки підбадьорювати себе та радіти, що дітей давно вивіз, а сам із дружиною в момент обстрілу був не вдома. "Все налагодиться, війна закінчиться", - каже він.

Попри те, що бої навколо села тривають, ремонтники вже взялися до роботи. У вівторок вони відновили електрику та сподіваються невдовзі взятися за ремонт 13 пошкоджених хат. У центрі тим часом чергують кілька бригад швидкої допомоги – військові медики та волонтери регулярно евакуюють поранених. За останні три дні таких набралося майже 40 чоловік.

Як повідомлялося, 18 грудня бойовики розв'язали запеклий бій із військовими сил антитерористичної операції в районі Світлодарської дуги, що у Донецької області. Бійці, які протягом неділі тримали оборону Світлодарської дуги біля окупованого Дебальцевого, відбили масовану атаку та у відповідь на ворожі обстріли були змушені зайняти позиції бойовиків, аби не зазнати більших втрат.

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

Повʼязані теми:

Наступна публікація