Бойовики застосовують тактику "випаленої землі" у Зайцевому та поширюють чутки про наступ

Бойовики застосовують тактику "випаленої землі" у Зайцевому та поширюють чутки про наступ

Бойовики застосовують тактику "випаленої землі" / Фото: Reuters

Найманці хочуть стерти населений пункт з лиця землі.

Бойовики у Зайцевому почали застосовувати тактику "випаленої землі" та поширюють чутки про підготовку сил АТО до наступу.

За даними штабу АТО, в ніч проти 4 лютого по позиціях ЗСУ в населених пунктах Зайцеве та Майорськ терористи випустили понад 150 мін калібру 120 та 82 мм.

"Замість того, щоб припинити вогонь та створити безпечні умови для відновлення роботи КПВВ "Зайцеве", керівництво так званої "ДНР", прийняло рішення стерти з лиця Землі весь населений пункт. Подібні дії спостерігаються й на інших напрямках. Зокрема поблизу Комінтернового на Маріупольському напрямку та Трьохізбенки на Луганському", - наголошується в штабі.

Крім того, за оперативною інформацією, бойовики розповсюджують чутки та відкрито дезінформують своїх російських кураторів про підготовку сил АТО до наступу.

 

Проросійські бойовики у Зайцевому  застосовують тактику "випаленої землі"Після вимушеного закриття керівництвом АТО ко...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 3 лютого 2016 р.

Також російським кураторам надається інформація, отримана нібито від місцевого населення,  про велике скупчення військ та техніки ЗС України на напрямках нібито можливого наступу. 

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 2 лютого бойовики 55 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 2 лютого - 55, 1 лютого - 55 разів, 31 січня - 53 разів, 30 січня - 12 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росію, яка ретельно керує діями бойовиків. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація