Бойовики застосували "Град" біля руїн Донецького аеропорту

Бойовики застосували "Град" біля руїн Донецького аеропорту

Ціллю ворога була промислова зона біля Авдіївки.

В околицях Донецького аеропорту знову шумно. Бойовики гатять по оборонцях Авдіївки та шахти Бутівка, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ворог використовує важку артилерії та навіть "Гради". Техніку розміщує поблизу Спартака, Ясинуватої та в руїнах летовища.

Смертельне начиння летить через голови наших солдатів у Пісках. Увага бойовиків прикута до Авдіївки більше, аніж до Пісків, як це було раніше.

Стрілецьку зброю в околицях цього села взагалі вже не сприймають всерйоз. Кажуть, що вважають її за музику війни.

Останні кілька днів на ділянці фронту від Пісків до Зеніта, кажуть хлопці, було відносно тихо. Час використали на посилення власних позицій. Активність українців привернула увагу росіян – на знущальний напис на адресу Путіна вони відповіли фугасними снарядами.

Терористи обстрілюють українських військових із артилерії та "Градів"

Терористи обстрілюють українських військових із артилерії та "Градів"

У ніч проти неділі, кажуть бійці на "Мурашнику", земля і під ногами у їхніх сусідів – на Авдіївській промці – палала! Артилерійські снаряди впродовж п'яти годин літали у них над головами. Всього нарахували 300 снарядів.

Командир Євген Бондар каже, наші розвідники дізнались, що атакували в унісон дві 6-гарматні батареї противника. Є інформація, що то річні іспити з нічної стрільби приїхали складати "путінські курсанти".

Вогонь у відповідь, зізнається командир опорника, не проблема: він може сам віддати наказ. Але ж стрілецьким вогнем проти далекобійної великокаліберної ворожої артилерії багато не навоюєш! А українська арта мовчить, бо держава дотримується мінських угод.

Бойовики це знають і практично без сорому ховають тепер свої гармати на околицях Петровського району Донецька, за териконами поблизу залишків терміналів ДАПу.

Вогонь ведуть переважно по околицях Авдіївки. Але опівдні в четвер обстріляли ще й Бутівку. Спершу з АГС, СПГ, а далі в хід пішли 120-ті міни.

За лічені хвилини до початку обстрілів у небі над українськими позиціями знову почали кружляти ворожі безпілотники. 52-й кремлівський конвой із боєприпасами, упевнені українські оборонці, вже потрапив до бойовиків. Тому військові чекають нових потужних атак від ворога.

Тим часом з'явилася інформація, що за останні дві доби у зоні АТО загинули вісім бойовиків, ще 20 отримали поранення. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація