Бойовики заявили про затримання у Донецьку "українського диверсанта", СБУ називає це фейком

Бойовики заявили про затримання у Донецьку "українського диверсанта", СБУ називає це фейком

Бойовики заявили про затримання у Донецьку "українського диверсанта", СБУ називає це фейком

Затриманий нібито хотів підірвати телевежу.

Бойовики незаконної збройної організації "ДНР" заявили про затримання "українських диверсантів" у Донецьку. При цьому вони назвали ім'я одного затриманого. За даними терористів, це уродженець Харкова Олег Сугерей.

Про це повідомляють "Новини Донбасу".

Бойовики кажуть, що Сугерей нібито служив у 8-му полку сил спецоперацій ГУР Міноборони України. Він приїхав до окупованого Донецька з Маріуполя за підробленими документами і нібито готував підрив телевізійної вежі у Петровському районі міста.

При цьому на відео затримання, опублікованому сепаратистами, видно, що Сугерея схопили в холодну пору року, а не зараз. На відео допиту затриманий каже, що був викликаний в армію по мобілізації, служив на посаді стрільця, сапера і снайпера, після чого поступив на службу в СБУ.

У самій Службі безпеки України інформацію про затримання "українського диверсанта" назвали фейком.

"Ця інформація є фейком. Вперше це звучить як трагедія, вдруге це звучить як фарс. Вчора були у Криму співробітники СБУ, сьогодні - у Донецьку", - сказала речниця СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, бойовики плутаються у своїх заявах щодо затриманих "диверсантів", серед яких є Олег Сугерей.

"Що саме цікаво, вони повідомляють про затримання співробітників СБУ, а потім у тексті виявляється, що це полк спеціальних сил операцій Міністерства оборони України, а далі пишуть, що за диверсію їм обіцяли вступ у Службу безпеки. Вони хоча б більш ретельно підходили до підготовки матеріалів. Фейк повинен бути правдоподібним, а не набір фраз, які між собою навіть не кореспондуються", - сказала прес-секретар СБУ.

Нагадаємо, 15 серпня у ФСБ Росії повідомили, що нібито затримали "агента Служби безпеки України" за підготовку низки диверсій і назвали його ім'я - Геннадій Геннадійович Лимешко, "уродженець Харківської області, раніше проходив службу в так званій зоні ATO на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній з військових частин ЗСУ". Відео з його затриманням показали на російському телебаченні, також опубліковали ролік з "зізнаннями".

Окупанти обрали Лимешку запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці. Йому закидають "планування підпалу лісового масиву, ЛЕП, обвалу гірських порід" тощо.

Служба безпеки України назвала провокацією затримання Лимешка, а у ВСУ запевнили, що він служив за контрактом, але був звільнений у зв'язку з систематичним порушенням дисципліни. Втім побратим Лимешка впевнений, що боєць опинився на території окупованого Криму через "підставу".

У Криму ФСБ затримала бійця АТО за підозрою в диверсії

У Криму ФСБ затримала бійця АТО за підозрою в диверсії

Повʼязані теми:

Наступна публікація