Бойовики збільшили кількість обстрілів – убили та поранили українських бійців. Ситуація на Донбасі

Бойовики збільшили кількість обстрілів – убили та поранили українських бійців. Ситуація на Донбасі

Фото: УНІАН

Українська армія нарахувала понад три десятки ворожих обстрілів.

Протягом середи, 5 вересня, на передовій на Донбасі бойовики 31 раз обстріляли позиції української армії. Заборонене Мінськими домовленостями озброєння не застосовували. Під час бойових дій загинув один військовослужбовець Об'єднаних сил, ще троє отримали поранення.

"Ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами. Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Не дивлячись на дію "шкільного" перемир'я, противник щодня збільшує кількість обстрілів", - зазначають у прес-центрі Об'єднаних сил.

Учора бойовики обстріляли українські позиції в Сизому, Станиці Луганській, Кримському, Новотошківському, Золотому, Шумах, Новгородському, Опитному, Пісках, Красногорівці, Мар'їнці, Чермалику, Павлополю, Гнутовому, Лебединському, Водяному та Широкиному.

"Також російсько-окупаційні війська цинічно обстріляли з великокаліберних кулеметів житловий сектор населеного пункту Красногорівка, в результаті чого виникла пожежа та був пошкоджений житловий будинок. Силами військовослужбовців та підрозділу ДСНС України, залученого до складу Об'єднаних сил, пожежу було локалізовано", - говориться в повідомленні.

За даними української розвідки, минулої доби двох бойовиків було знищено, ще п'ятьох поранено.

Сьогодні, 6 вересня від опівночі до сьомої ранку, бойовики чотири рази обстріляли позиції українських військ.

"На Донецькому напрямку – з гранатометів та стрілецької зброї в районі Мар'їнки, на Маріупольському напрямку – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населених пунктів Чермалик та Водяне. Втрат серед наших оборонців немає", - уточнили в прес-центрі.

Як живуть українські бійці під постійними обстрілами

Як живуть українські бійці під постійними обстрілами

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація