Бойовики зірвали обговорення обміну заручників до Різдва – Геращенко

Бойовики зірвали обговорення обміну заручників до Різдва – Геращенко

Фото: УНІАН

Представники російської сторони загалом жодного разу не надали письмової відповіді на українські пропозиції.

Представники бойовиків у Тристоронній контактній групі відмовилися від участі у відеоконференції 29 грудня, на якій мали розглянути питання обміну заручниками 5 січня.

Про це повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі ТГК Ірина Геращенко у Facebook.

Вона зазначила, що координатор від ОБСЄ Тоніш Фріш запропонував провести конференцію 29 грудня (а не 27, як раніше пропонувала українська сторона).

На що представники бойовиків надіслали листа, у якому відмовилися від участі у конференції та назвали ініціативу України "піар-акцією".

"Розумію, що маріонеткам Кремля всі ініціативи України Кремль наказує називати "піар-акцією", але для 150 людей, які сьогодні утримуються в тюрмах РФ, України і на тимчасово окупованих українських територіях Донбасу, для їхніх родин 5 січня могло б стати найщасливішим днем. Навряд чи затримані та їхні родини вважають пропозиції щодо звільнення піаром", – написала Геращенко.

Вона зазначила, що безпосередньо на пропозицію України щодо конференції 27 грудня представники російської сторони та бойовики відповіді не надали.

За словами Геращенко, представники російської сторони загалом жодного разу не надали письмової відповіді на українські пропозиції – "Розумію, чому вони не дають письмових відповідей – не хочуть залишати жодних документів, але це не звільнить РФ від відповідальності за розв‘язання війни і невиконання Мінських угод".

Вона додала, що на скайп-зустрічі безпекової групи 27 грудня представник від України Євген Марчук спробує підняти питання щодо звільнення заручників.

"Ми готові говорити про різні формати, обговорити кожне прізвище, зробити все для зближення позицій і звільнення затриманих. Було б дуже правильно і гуманно звільнити всіх до Різдва, до 7 грудня 2019 року", – вказала Геращенко.

Українська сторона в ТКГ запропонувала провести 27 грудня відеоконференцію гуманітарної групи , аби ще раз спробувати...

Опубліковано Iryna Gerashchenko Середа, 26 грудня 2018 р.

Раніше на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську 15 грудня, представники бойовиків та Російської Федерації відмовилися домовлятися про обмін заручниками. "Ця відмова від своїх громадян Росією - дуже показова", - зазначила учасник переговорів Ірина Геращенко.

РФ не забирає тіло бойовика, який помер у в'язниці на Львівщині

РФ не забирає тіло бойовика, який помер у в'язниці на Львівщині

Повʼязані теми:

Наступна публікація