Бразильського бойовика "ЛДНР" Лусваргі залишили під вартою ще на 60 діб

Бразильського бойовика "ЛДНР" Лусваргі залишили під вартою ще на 60 діб

Фото: Facebook/Сергій Мазур

Суд чекає на перекладача, щоб продовжити слухати справу.

Колишній бойовик терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", громадянин Бразилії Рафаель Лусваргі залишається під вартою ще на 60 діб.

Відповідне рішення 20 листопада ухвалив Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області, де слухається справа.

Лусваргі перебуватиме під арештом ще щонайменше до 28 січня наступного року.

Наступне судове засідання у справі бразильського бойовика відбудеться 15 січня. Раніше суд відбутися не може через неможливість прибуття перекладача на засідання в більш близький час.

Нагадаємо, Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області 7 травня обрав запобіжний захід бразильцю Рафаелю Лусваргі, який воював на боці проросійських бойовиків на Донбасі - тримання під вартою без права внесення застави терміном на два місяці. Після оголошення рішення суду на бойовика надягли кайданки і посадили до автозаку. Активісти, які перебували у залі суду, рішення про арешт зустріли оплесками.

25 січня 2017 року Рафаель Лусваргі був засуджений постановою Печерського районного суду до 13 років ув’язнення із конфіскацією майна. Його визнали винним у створенні терористичної організації та незаконних збройних формувань. Лусваргі визнав свою провину. Проте згодом Апеляційний суд скасував вирок через процедурні порушення. Бразилець спочатку утримувався під вартою, але потім йому змінили запобіжний захід, і він опинився на волі, де жив в одному з київських монастирів Української православної церкви Московського патріархату та планував стати ченцем. Прокурор у справі бойовика пояснив, що Лусваргі випустили з СІЗО, бо планували обміняти з військовополоненими "ДНР" і "ЛНР". Проте обмін так і не відбувся, а разом з тим бразилець не повернувся назад за ґрати. Проте у СБУ спростували підготовку Лусваргі до обміну, кажуть - не мають права вимінювати іноземців.

Бразильця Лусваргі доправили до СІЗО Дніпра

Бразильця Лусваргі доправили до СІЗО Дніпра

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація