Британський полковник попереджає Україну про ймовірну зраду Заходу, яка дозволить Путіну виграти війну

Дата публікації
Перегляди
516к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Британський полковник попереджає Україну про ймовірну зраду Заходу, яка дозволить Путіну виграти війну

Фото: Associated Press

Взимку західні партнери можуть зрадити Україну, оскільки російський диктатор Володимир Путін вкотре вдасться до газового шантажу.

Україна має всього три місяці, щоб запобігти можливій зраді і не дозволити армії Путіна виграти війну.

Таку думку висловив колишній командувач британською армією полковник Річард Кемп, пише The Telegraph.

Він вважає, що війна може перейти у фазу "глибокої заморозки", а країни-союзники України почнуть тиснути на президента Володимира Зеленського.

"У той час як європейці сліпо тамували свій голод за дешевою російською енергією, Путін роками готував для них стратегічну пастку. Його фінансування, дезінформація і агенти впливу в екологічному русі збільшили залежність від Росії, зігравши вирішальну роль у запобіганні видобутку сланцевого газу в Європі, а також у припиненні Німеччиною ядерної енергетики під сильним впливом партій зелених, що виникли з фінансованого Москвою антиядерного руху в 1980-х рр. Майстер політичної та економічної війни, а також пропаганди, Путін переслідував як економічну вигоду Росії, так і отримання політичного впливу в подібних ситуаціях", - вважає Кемп.

За його припущенням, Захід хоче вести до мінімуму економічний збиток через санкції. Країни-союзники України значно скоротили споживання газу серед побутових споживачів, також ціни на газ можуть сильно злетіти. Це викличе масове невдоволення виборців, що може змусить політиків переглянути свою підтримку України і жорстким санкціям проти Росії.

"Путін знає, як посилити тиск до тих пір, поки європейські країни не здадуться, в тому числі шляхом повного відключення енергопостачання. З цією загрозою, що нависла над їх головами, він буде маніпулювати припиненням вогню на саміті G20 в листопаді, заявивши, що мир може наступити, якщо він утримає Донбас, Крим і захоплену ним територію вздовж південного узбережжя України", - пояснив британський військовий. 

Безпека ЗАЕС, ядерний шантаж та експорт зерна – Зеленський зустрівся з Гутеррешем та Ердоганом

Безпека ЗАЕС, ядерний шантаж та експорт зерна – Зеленський зустрівся з Гутеррешем та Ердоганом

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація