"Нам з тобою голубами вже не вийде бути": ЗМІ опублікували запис розмови Медведчука з Сурковим у 2014 році

"Нам з тобою голубами вже не вийде бути": ЗМІ опублікували запис розмови Медведчука з Сурковим у 2014 році

Фото: Associated Press

Сурков до 2020 року був так званим куратором Росії щодо Донбасу.

Колишній помічник президента Росії Владислав Сурков, який був "куратором Донбасу", і голова політради "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчук у 2014 році нібито обговорювали поставки електроенергії в анексований Крим та обмін полоненими на Донбасі. 

Відповідний аудіозапис цієї розмови отримало у розпорядження та опублікувало видання "Цензор.НЕТ".

Зокрема, голоси схожі на Медведчука і Суркова говорять про тендер поставок електроенергії, в якій задіяні російська "Інтер РАО" і її структури на окупованому півострові. Нібито про це Медведчук також домовлявся і з тодішнім президентом України - Петром Порошенко.

У розмові присутня нецензурна лексика. Більше того Сурков говорить, що нібито президент Україні постійно його критикує та просить Медведчука передати "своєму президенту", що буде вести себе добре.

Медведчук: "Ні, так вони хочуть, щоб ти (Сурков) перекувався із яструба у голуби".

Сурков: "Ну ти передай, що я не можу перекуватися... Але я буду вести себе добре..."

Медведчук: "Ти будеш яструбом з лицем голуба. Ні. Голубом з лицем яструба"... "Я думаю, Слава, нам з тобою голубами вже не вийде бути".

Сурков: "Так, навряд чи. Пізно".

Крім того, вони також обговорюють звільнення полонених на Донбасі, де Сурков називає бойовиків "ЛДНР" "нашими підопічними" й обіцяє допомогти з обміном.

Медведчук: "Запропонував наш Петро Олексійович. Це було підтримано Володимиром Володимировичем. Взяти участь у звільненні полонених. Мені... Тобто він готовий дати мені мандат".

Сурков: "Я знаю, що ти можеш грати. І що у підсумку".

Медведчук: "Я чекаю мандат".

Сурков: "Ну чого. Давай, забирай, забирай, забирай...Я думаю, тобі це у плюс".

Медведчук: "Ну ти не заперечуєш?".

Сурков: "Ні, я сто відсотків не заперечую. Забирай усіх там. Там є проблема. Ти сам усе це добре знаєш. Там різночитання по цифрам велике... Так, усе, що там є у наявності. Ну, Віть, звісно, ми допоможемо".

Увага! Запис містить нецензурну лексику.

Нагадаємо, 19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Зокрема, санкції будуть застосовані до голови політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно та активи, які є у підпорядкуванні Медведчука та його дружини. Також РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", оскільки нею володіє компанія "ПрикарпатЗахідтранс", яку пов'язують з Медведчуком.

Раніше, 2 лютого Зеленський увів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Тараса Козака та 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne". Через санкції ці телеканали припинили мовлення в Україні.

Новини світу: Кремль узявся лякати Україну через санкції щодо Медведчука

Новини світу: Кремль узявся лякати Україну через санкції щодо Медведчука

Повʼязані теми:

Наступна публікація