Чи вплине підрив Каховської ГЕС на позиції ЗСУ: у Міноборони відповіли

Чи вплине підрив Каховської ГЕС на позиції ЗСУ: у Міноборони відповіли

Як підрив Каховської ГЕС вплине на позиції ЗСУ / Фото: Associated Press

У ніч проти вівторка, 6 червня, російські окупанти підірвали Каховську ГЕС на Херсонщині і станція повністю опинилася під водою.

Перед страхом українського контрнаступу та з метою стримати ЗСУ росіяни вдалися до підриву Каховської ГЕС. Попри це, ворогу не вдасться реалізувати свій план. Станом на зараз окупанти перебувають в обороні.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає 24 канал.

Маляр зазначила, що зараз на півдні точаться бої місцевого значення, про які повідомляє Генштаб. Ворог перебуває в обороні.

"До речі, зранку була нарада щодо того, чи впливає ця катастрофа на позиції наших ЗСУ. Станом на зараз усе відбувається за планом", – наголосила заступниця міністра оборони.

За словами Маляр подекуди у росіян є просування, утім, динаміка постійно змінюється.

"Обидві сторони постійно трошки просуваються то в один бік, то в інший. Зарано говорити про якісь результати. Йдуть бої місцевого значення", – підсумувала Ганна Маляр.

Нагадаємо, у ніч проти вівторка, 6 червня, російські окупанти підірвали Каховську ГЕС на Херсонщині і станція повністю опинилася під водою. В області розпочалася евакуація населення та фіксуються затоплення, президент Володимир Зеленський скликав засідання РНБО.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація