Данілов пояснив, що буде з Кримом після підриву Каховської ГЕС

Данілов пояснив, що буде з Кримом після підриву Каховської ГЕС

Олексій Данілов / Фото: Associated Press

На думку секретаря РНБО, "росіянам кримчани зовсім не потрібні".

Крим після підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС залишиться без прісної води з Дніпра. Це поставить хрест на розвитку півострова на найближчі роки. Відновлення водопостачання буде можливе лише після повернення півострова під контроль України.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю журналісту Андрію Цаплієнку в ефірі всеукраїнського телемарафону.

"Ми ще в грудні-листопаді минулого року писали про те, що росіянам кримчани зовсім не потрібні, і вони рано чи пізно приймуть рішення по підриву цієї дамби, і тоді Крим найближчим часом лишиться без води. Якщо зараз в них ніяких туристичних курортних сезонів не буде відбуватися, не буде великого споживання води. Але це через короткий проміжок часу буде величезною проблемою для розвитку Криму - наявність там питної води в достатніх обсягах. Це ставить хрест на розвитку Криму на найближчі 3-5-7 років, поки не буде побудовано нову дамбу, щоб все це відновити. Але це вже точно буде наш рідний український Крим", - розповів Данілов.

Нагадаємо, СБУ оприлюднила докази того, що Каховську ГЕС підірвали росіяни. Своєю чергою, президент РФ Володимир Путін традиційно намагається зняти з себе провину за теракт та перекладає її на Київ.

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що Путін, давши наказ підірвати Каховську ГЕС, "плюнув" на Крим у буквальному сенсі.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація