ДБР оприлюднило фото шматків розірваної мерзлої землі на місці загибелі трьох військових на Донбасі

ДБР оприлюднило фото шматків розірваної мерзлої землі на місці загибелі трьох військових на Донбасі

Фото: Державне бюро розслідувань

Через смерть двох бійців у Кременчуці оголосили два дні жалоби.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження через загибель 14 лютого трьох військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил на підконтрольній Україні території Донбасу в районі Новолуганського.

Трагедія сталася близько 10-ї години ранку неділі. Військові переміщувалися з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях, підірвалися на невстановленому вибуховому пристрої та загинули на місці. ДБР оприлюднило фото з місця трагедії:

Фото: Державне бюро розслідувань
Фото: Державне бюро розслідувань

Кримінальне провадження було відкрите за ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Імена загиблих 14 лютого військовослужбовців:

  • капітан Олександр Войтенко (1984 року народження, Кременчук);
  • старший солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження, Кременчук);
  • старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження, Харківська область).
Олександр Войтенко
В'ячеслав Олексієнко

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчаку терміново прибути в зону проведення операції Об’єднаних сил та провести розслідування обставин смерті військовослужбовців.

Понеділок та вівторок, 15 та 16 лютого, в місті Кременчук Полтавської області оголошені днями жалоби за загиблими 14 лютого на передовій на Донбасі кременчужанами В’ячеславом Олексієнком та Олександром Войтенком.

Повʼязані теми:

Наступна публікація