День пам'яті захисників Донецького аеропорту: в Україні вшанували пам'ять легендарних кіборгів

День пам'яті захисників Донецького аеропорту: в Україні вшанували пам'ять легендарних кіборгів

Фото: Радіо Свобода

У Дніпрі пам'ять про загиблих вшанували у музеї АТО, а в Запоріжжі військовослужбовці та волонтери  поклали квіти до меморіалу полеглим.

У День пам'яті захисників Донецького аеропорту в Україні згадували легендарних кіборгів. 

242 дні українські воїни боронили цей форпост . Але найзапекліші бої точилися саме у січні 2015, 16 січня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Оборона Донецького аеропорту остаточно зламала плани Росії із захоплення України - написав на своїй сторінці Володимир Зеленський.  Своїми життями за це заплатили 100  захисників летовища. Ще чотирьох вважають зниклими безвісти, понад чотири сотні були поранені. 

У Дніпрі пам'ять про загиблих вшанували у музеї АТО. Біля експонатів, привезених із війни на Сході, запалили півтисячі свічок. А в Запоріжжі на Алеї героїв ветерани, військовослужбовці та волонтери  поклали квіти до меморіалу полеглим і вшанували їх хвилиною мовчання.

"Аеропорт - це не військовий об'єкт. Особливо новий термінал, де бетонні насправді тільки колони і ліфти – там дійсно хоч якось сховатися у цих коробках можна було. Все інше - це гіпсокартон і скло, яке прострілюється наскрізь", - згадує захисник ДАПу В'ячеслав Зайцев.

Легендарні кіборги: в Україні вшанували пам'ять захисників Донецького аеропорту

Легендарні кіборги: в Україні вшанували пам'ять захисників Донецького аеропорту

"Ми особисто 18 січня проривалися до хлопців на підмогу. Я кажу так особисто для себе – мабуть совість чиста, тому що ми йшли до хлопців, проривалися…Зробили все що можна", - говорить Сергій Кирик.

Як тривала боротьба за аеропорт, а також історії "кіборгів", які його захищали до останнього - у наших найкращих спецпроєктах. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація