Дев'ять обстрілів за добу: на Донбасі поранено трьох військових ООС

Дев'ять обстрілів за добу: на Донбасі поранено трьох військових ООС

Фото: ТСН

Втрати бойовиків уточнюються.

У середу, 8 липня, збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Зокрема й і з озброєння, яке давно мало б бути відведеним від лінії бойового зіткнення.

За поточну добу троє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Їх оперативно доставлено до лікувальних закладів та надано невідкладну допомогу лікарів. Про це йдеться у зведенні пресcлужби штабу ООС.

"Заходи із відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації здійснювалися в умовах, коли частина армійських резервів зі складу Об’єднаних сил була задіяна до ліквідації пожежі у Луганській області. Основні ж бойові підрозділи Збройних Сил України впевнено стримували ворожу агресію, повністю контролюючи ситуацію під час виконання завдання на лінії розмежування сторін", - зазначається в повідомленні.

Так, у Луганській області на світанку бойовики застосували гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети на підступах до Хутору Вільний і Оріхового.

В обідню пору російські найманці з автоматичних станкових гранатометів обстріляли позиції ООС позиції поблизу Зайцевого Донецької області та задіяли БПЛА для скидання пострілу ВОГ-25. У передмісті Авдіївки бойовики вели вогонь із заборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння - стріляли із мінометів калібру 120 мм і 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також обстріли з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів зафіксовано біля Мар’їнки, Опитного і Старогнатівки.

"Під час ворожих обстрілів наші захисники проявили мужність та витримку. Підрозділи Об’єднаних сил рішуче відповіли на усі вогневі дії – противника, змусивши окупантів повернутись до дотримання режиму "тиші". Втрати противника уточнюються. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою", - йдеться в повідомленні.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 8 липня 2020 року #ООС...

Опубликовано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Среда, 8 июля 2020 г.

Нагадаємо, що минулої доби, 7 липня, збройні формування РФ 13 разів порушили режим припинення вогню.

Минулої доби бойовики влаштували понад 10 обстрілів, четверо українських бійців поранені

Минулої доби бойовики влаштували понад 10 обстрілів, четверо українських бійців поранені

Повʼязані теми:

Наступна публікація