Диверсія в Станиці Луганській: ворог хитрощами підійшов до блокпосту та обстріляв його

Диверсія в Станиці Луганській: ворог хитрощами підійшов до блокпосту та обстріляв його

Диверсія в Станиці Луганській: ворог хитрощами підійшов до блокпосту та обстріляв його

Дві гранати не завдали непоправної шкоди – поранено лише одну людину.

Бойовики почали гатити по пропускних пунктах. Під вогонь потрапили Станиця Луганська й Зайцеве, де поранень зазнали прикордонник та військовослужбовець ЗСУ, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Українські прикордонники ліквідували основну проблему – черги. Коли закривали Оленівку та частково Зайцеве, на Мар'їнці збиралося до півтисячі авто з кожного боку. Але тепер інша проблема – пропускні пункти інтенсивно обстрілюють.

Мар'їнку останніми днями тероризує ворожий снайпер, але найбільше дісталося Зайцевому – його накрили щільним мінометним вогнем. Один прикордонник поранений.

А вже у Станиці Луганській бойовики діяли нестандартно – двоє чоловіків стояли в загальній черзі на перехід кордону, потім пішли з сумкою у кущі.

"Вийшли у поле та здійснили два постріли з РПГ. Один постріл влучив у стеллу, другий у бліндаж військовослужбовців", - розповіла начальник прес-служби східного регіонального управління ДСУ Оксана Іванець.

Один військовослужбовець отримав поранення. Відтак перехід у Станиці Луганській закрили, у Зайцевому після обстрілу навпаки – відкрили, щоб не створювати черги.

Бойовики почали обстрілювати пропускні пункти

Бойовики почали обстрілювати пропускні пункти

Кількість машин у Мар'їнці напередодні зросла. Збільшилася і кількість виявленої зброї. Відзначилася службова собака.

"У дварі було виявлено гранату РГ-42, а також провокаційну російську літературу з написом "Україна – це Росія", - розповів помічник начальника Краматорського загону ДСУ Олександр Шапошник.

Загалом на пунктах пропуску усе традиційно: у Донецьк люди везуть сумки з продуктами, побутовою хімією. Звідти – хіба що городину. Інколи пробують провезти й інший крам: ікони, статуетки, щось схоже на яйця Фаберже – увесь цей антикваріат вилучили на пункті пропуску "Новотроїцьке". Добро везли з Донецька. Та здебільшого через лінію розмежування їдуть не контрабандисти, а прості люди – до дітей, онуків, батьків.

"Хочемо миру, такі красиві хлопці. Ми любимо і наших там, "ДНРівців", і ваших, вони для нас однакові. Страшно померти у війну", - кажуть люди з Донбасу.

Як повідомлялося, контрольний пункт в'їзду-виїзду "Зайцеве", що на лінії розмежування у зоні АТО, знову відновив свою роботу о 10-й годині. Роботу КПВВ було тимчасово призупинено після того, як напередодні ввечері бойовики з Горлівки обстріляли 120-мм мінометами блокпост "Майорск". Міни розірвались безпосередньо біля блокпосту, унаслідок чого було контужено прикордонника. Наразі стан його здоров'я задовільний.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація