"ДНРівці" стріляють ростовською зброєю, поки їхню пошкоджену техніку ремонтують в Росії — Тимчук

"ДНРівці" стріляють ростовською зброєю, поки їхню пошкоджену техніку ремонтують в Росії — Тимчук

Фото: Reuters

Хоча мають "власну" ремонтну базу на Донбасі.

Бойовики "ДНР" не ремонтують російську військову техніку на потужній ремонтній базі в окупованих районах Донбасу, натомість відправляють її до Росії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Незважаючи на створення фахівцями ЗС РФ потужної ремонтної бази в окупованих районах Донбасу, протягом грудня 2016 — на початку січня 2017 року російська військова техніка, яка здобуває пошкодження в бойових зіткненнях з ЗСУ, не ремонтується на території "ДНР", а вивозиться на ремонт до РФ", — написав Тимчук.

При цьому він додав, що їй на заміну завозять відремонтовану або нову техніку з території Ростовської області РФ.

"Ця ситуація викликана вкрай низькою якістю ремонтних робіт, що проводяться на території "ДНР" "ремонтниками" з числа місцевих жителів, які працюють під керівництвом фахівців з РВ. Станом на початок січня 2017 р головним маршрутом, по якому переміщаються військова техніка і вантажі з РФ в північну частину "ДНР", є траса Т-0511 (Амвросіївка-Шахтарськ-Крестовка (бив.Кіровское) -Енакіево). Бойовиками приділяється максимальна увага до підтримки її в належному стані", — уточнив Тимчук.

Нагадаємо, наприкінці грудня стало відомо, що бойовики і так звані "чиновники ДНР" вивозять свої сім'ї з окупованих Дебальцевого, Вуглегірська та інших населених пунктів, близьких до лінії розмежування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація