До останнього не вірили: переселенці, яких бойовики вигнали з власних домівок, безкоштовно отримали квартири

До останнього не вірили: переселенці, яких бойовики вигнали з власних домівок, безкоштовно отримали квартири

Фото: ТСН

Люди майже два роки поневірялися по родичах, знайомих, а подекуди просто по чужих квартирах.

У середу, 24 червня, переселенці з прифронтового Золотого Луганської області безкоштовно отримали нове житло на підконтрольній українській території. 10 сімей, яких бойовики вигнали з власних домівок, майже два роки поневірялися по родичах, знайомих, а подекуди просто по чужих квартирах.

У те, що держава безкоштовно дасть їм дах над головою, не вірили, навіть коли отримували ордери. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Переселенка Валентина Григорівна разом зі своїм чоловіком живе у помешканні на 17 квадратних метрів. Тут і ванна, і кухня, і вітальня. Цього року привезла до себе ще й маму. Те, що тісно, не скаржиться, каже, погано, що житло не своє. У цю хату сім'ю пустили добрі люди. А от їхня хата залишилася в окупованій частини Золотого. Восени 2018 року, пригадує Валентина, на подвір'я зайшли бойовики і вигнали їх. На тачках вивезли кілька ведер картошки, матрас, 3 подушки й дрібниці, каже переселенка. Діти і онуки залишилися на окупованій території.

Квартиру цій родині пообіцяв сам президент Володимир Зеленський, коли приїжджав із візитом до Золотого. Але люди до останнього не вірять, що держава про них подбає.

Втратила свою квартиру у Золотому і 82-річна Іда Олексіївна. Якщо сусіди вивезли свої статки на тачках, то вона пішла з хати лише з сумкою під пильним наглядом окупантів.

Ця переселенка також не вірила у житло від президента. Каже, що за все життя влада про неї ніколи не дбала.

Десять родин вимушених переселенців з Донбасу отримали безкоштовне житло

Десять родин вимушених переселенців з Донбасу отримали безкоштовне житло

Але 24 червня вона і ще 9 сімей таки отримали ключі від обіцяних квартир. Це не нове, але відремонтоване житло у тому ж таки Золотому, але на вільній території.

Ще одна переселенка Наталя Бочко з молодшою сестрою отримали двокімнатну квартиру. В ній свіжий ремонт, нова сантехніка, бойлер и плита. Вікна їхньої квартири виходять на схід. Десь там залишився їхній будинок, з якого їх вигнали бойовики.

Нагадаємо, що 3 червня Україна і Німеччина підписали угоду про забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, згідно якої передбачено направити 25,5 млн євро. Попередньо передбачається, що ВПО зможуть отримати кредит у сумі до 20 тис. євро до 10 років під пільгові умови (3-5%) із розрахунком 21 кв. м загальної площі на 1 людину + 10,5 кв м на сім‘ю.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Бій у Луганській області
Наступна публікація