До звільнення українських полонених долучиться ООН – Геращенко

До звільнення українських полонених долучиться ООН – Геращенко

Фото: Ірина Геращенко/Facebook

Фахівці з прав людини працюватимуть на Донбасі.

Україна хоче долучити до пошуку зниклих безвісти бійців АТО фахівців Червоного Хреста, але ці ініціативи поки що наражаються на несприйняття Росією і підконтрольними їй бандформуваннями "ДНР" і "ЛНР". Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Дуже сподіваюся, що після відвідин президентом МКЧХ Пітером Мауером України, в тому числі і Донбасу, будуть позитивні зрушення в ціх питаннях", - написала вона на власній сторінці у Facebook.

Також, за словами Геращенко, досі немає згоди РФ і її сателітів на окупованих територіях щодо залучення Червоного Хреста до процесу звільнення захоплених на Донбасі заручників. "Тому на сьогодні в мінській групі ми домовилися про залучення до звільнення моніторингової місії ООН з прав людини (з цим всі погодилися). Дуже сподіваємося, що це компромісне рішення прискорить звільнення", - повідомила віце-спікер ВР.

Як уже повідомлялося, на окупованому Донбасі кількість українських заручників збільшилась до 118 осіб. Згідно з оновленою інформацією СБУ, сьогодні в списку зниклих безвісти 418 осіб.

Бойовики у Мінську відмовилися звільняти заручників й блокують переговорний процес

Бойовики у Мінську відмовилися звільняти заручників й блокують переговорний процес

Повʼязані теми:

Наступна публікація