Доба минула без втрат на передовій. Ситуація на Донбасі

Доба минула без втрат на передовій. Ситуація на Донбасі

Фото: Міністерство оборони України

Бойовики майже два десятки разів відкривали вогонь.

Протягом середи, 19 липня, на передовій на Донбасі бойовики 17 разів обстріляли позиції українських військових. Із них тричі - із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

"Російські окупаційні війська проявили активність на всіх напрямках і вели прицільний вогонь по захисниках Станиці Луганської, Троїцького, Оріхового, Луганського, Світлодарська, Південного, Авдіївки, Мар’їнки, Старогнатівки, Лебединського та Водяного. Противник у районі Світлодарської дуги тричі застосував 82-мм міномети, а у районі Станиці Луганської вчинив чергову провокацію на ділянці розведення сторін для зриву виконання рішення Тристоронньої контактної групи. Своїми провокативними діями окупанти намагалися змусити військовослужбовців Об’єднаних сил відкрити вогонь у відповідь, щоб у подальшому звинуватити Україну в недотриманні оголошеного перемир’я", - ідеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил.

Учора втрат серед українських бійців не було. За даними української розвідки, двоє бойовиків загинули і п’ятеро були поранені.

Упродовж четверга, 19 липня від опівночі до сьомої ранку, бойовики двічі відкривали вогонь по позиціях українських військових біля Пісків та Водяного.

Повʼязані теми:

Наступна публікація