Доба у зоні АТО: бойовики влаштували пекло в Авдіївці, артилерією жахали Красногорівку і Троїцьке

Доба у зоні АТО: бойовики влаштували пекло в Авдіївці, артилерією жахали Красногорівку і Троїцьке

Фото: Reuters

Сепаратисти 32 рази порушили режим припинення вогню.

У суботу, 29 жовтня, бойовики проросійських угруповань "ДНР" і "ЛНР" 32 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових уздовж усієї лінії розмежування на Донбасі. На Маріупольському та Донецькому напрямках терористи застосували ствольну артилерію, заборонену Мінськими домовленостями.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18.00.

На Маріупольському напрямку з боку бойовиків відбулося 17 обстрілів. Поблизу Троїцького та Красногорівки терористи гатили з мінометів 82-мм калібру та артилерії калібру 122 мм. По Лебединському, Талаківці, Широкиному, Гнутовому і Водяному сепаратисти стріляли з мінометів калібру 120 мм. В районі Мар'їнки застосовувалася стрілецька зброя та великокаліберні кулемети.

На Донецькому напрямку бойовики дев'ять разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Найгарячіше було в Авдіївці – терористи застосували ствольну артилерію калібру 122 мм, міномети обох калібрів, гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю. Окрім того, сепаратисти обстріляли Світлодарськ з кулеметів та стрілецької зброї, а Артемове – з мінометів 120 мм.

На Луганському напрямку відбулось шість збройних провокацій. По Богуславському бойовики вели вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї, а в Новозванівці окрім стрілецької зброї та гранатометів бойовики неодноразово застосовували міномети 82 калібру.

Нагадаємо, минулої доби під час бойових дій на Донбасі загинув один український військовий, семеро отримали поранення. 

На засіданні Ради ОБСЄ оприлюднили докази постачання Росією техніки й військових на Донбас

На засіданні Ради ОБСЄ оприлюднили докази постачання Росією техніки й військових на Донбас

Повʼязані теми:

Наступна публікація