Доброволець з позивним "Фізик" загинув від снаряду, що залетів в окоп

Доброволець з позивним "Фізик" загинув від снаряду, що залетів в окоп

Едуард Зебін, "Фізик"

Після переговорів у Мінську бойовики посилили обстріли.

Двоє бійців загинули і один цивільний отримав поранений. Одразу після закінчення перемов у Мінську, бойовики ще потужніше вдарили по околицях Авдіївки і тамтешній промзоні, йдеться у ТСН.16:45.

Поблизу окупованого Донецька на світанку загинув боєць добровольчого українського корпусу - друг "Фізик". Звали бійця Едуард Зебін, він родом з Дніпра. Його побратими розповіли ТСН, що снаряд ворожого міномета калібру 82 мм залетів просто в окоп і розірвався дуже близько від місця, де був доброволець.

А напередодні, одразу після закінчення чергового раунду мінських переговорів, загинув боєць збройних сил — 22-річний Максим Сломчинський. Він з Білої Церкви.

Саме після Мінську бойовики і розпочали бити сильніше. Пів ночі кидали 120 мм та 82 мм мінами по авдіївській промзоні. Бійці там розповідають, щ найпотужніше проросійські найманці б'ють з третьої до п'ятої ранку. Потім у бойовиків відпочинок. І вже коли світає, вони знов розпочинають стрілянину.

Бойовики ще потужніше вдарили по околицях Авдіївки

Бойовики ще потужніше вдарили по околицях Авдіївки

Наразі відомо, що у бойовиків на ротацію прийшла група терориста Гіві. Проросійські бойовики повернулися до старої тактики — обстрілювати сади і дачі у авдіївській промзоні запальними снарядами, від який чи не одразу починають горіти приватні будинки. Так було і напередодні. Бійці кажуть, за допомогою таких пожеж найманці намагаються відволікти їх від бою.

Деякі снаряди перелітали позиції українських військових і лягали вже у приватному секторі Авдіївки. Осколками однієї з таких мін в місті поранило в живіт цивільного чоловіка, коли він вранці пішов годувати собаку. Чоловікові вже зробили операцію. Лікарі кажуть, його життю нічого не загрожує.

Нагадаємо, минулої доби бойовики з мінометів калібру 120 та 82 міліметри та гранатометів обстрілювали Авдіївку. Пізніше, знову ж на Донецькому напрямку, з гранатометів різних систем – Опитне та Кам'янку. Загалом ворог 31 раз порушив "режим тиші".

Повʼязані теми:

Наступна публікація