Дружина полковника Без'язикова виправдовує чоловіка: він боявся за своє життя

Дружина полковника Без'язикова виправдовує чоловіка: він боявся за своє життя

Фото: Ірина Геращенко/Facebook

Жінка заперечує, що її чоловік був на боці бойовиків.

Був у полоні чи зраджував? СБУ вимагає взяти під варту військового розвідника Івана Без'язикова. Полковника Збройних сил України затримали напередодні за підозрою в співпраці з так званою "ДНР". Сьогодні Шевченківський райсуд столиці обиратиме йому запобіжний захід. Лише влітку військового звільнили з полону бойовиків, де він пробув два роки. СБУ впевнена, що Без'язиков працював на терористичне угруповання "ДНР" і мав у російських спецслужбах позивний "Луїз". За свідченнями українських полонених, Без'язиков ходив на окупованій території в російській військовій формі, мав при собі зброю - автоматичний пістолет Стєчкіна, і брав участь у вербуванні українських полонених, йдеться в ТСН.16.45.

Під головним офісом Служби безпеки сьогодні родина Івана Без'язикова у повному складі. Вони прагнуть зустрічі із затриманим напередодні родичем. Дружина Маргарита чоловіка відучора не бачила. Лишень кілька секунд поговорила телефоном.

Рідні полковника Без'язикова прокоментували звинувачення СБУ у зраді

Рідні полковника Без'язикова прокоментували звинувачення СБУ у зраді

Маргарита вчора була на роботі. Її чоловік пішов до нової квартири.

"Подзвонила сусідка і сказала, що через паркан лізе купа чоловіків", – розповідає жінка.

Невідомі чоловіки виявилися працівниками Служби безпеки. Після обшуку в квартирі приїхали до приватного будинку, де нині мешкає родина. Кілька годин обшукували.

"Вилучили все, планшети, комп'ютер, телефони, флешки", – розповідає дружина полковника.

Полковник розвідки Іван Без'язиков – один із найвідоміших полонених "ДНР". У полоні в Донецьку провів два роки. Додому повернувся влітку цього року. Після повернення навіть із президентом Порошенком зустрічався.

Іще тоді ніби його допитали та навіть відкрили проти нього кримінальне провадження. Але швидко закрили. Нині ж звинувачують знову. За дуже серйозною 258 статтею – участь у терористичних угрупованнях.

Свідчення проти полковника Без'язикова, пояснює дружина, давали його підлеглі, що разом із ним були в полоні. Він справді вмовляв солдатів переходити на бік "ДНР". Але не по-справжньому.

"Це було інсценування. Чому він не міг відмовитись, бо була загроза його життю, при моєму чоловіку ці люди, бойовики, вбили людину. Він не міг так ризикувати своїм життям. Але він дав зрозуміти, що це інсценування", – доводить жінка.

Іще з полону полковник їздив до Росії, кажуть у СБУ. Дружина заперечує.

У Шевченківському райсуді столиці розглянуть справу розвідника Івана Без'язикова

У Шевченківському райсуді столиці розглянуть справу розвідника Івана Без'язикова

"Його один раз, можливо, він казав, вивозили до Росії, з зав'язаними очима на допит. Він не визначив, що це була Росія, але по відстані, можливо була Росія", – каже жінка.

Адвокат Олег Юрченко впевнений – Без'язикова затримали незаконно. Усі ці обвинувачення йому вже висували влітку. Тоді справу закрили. Нині чомусь відкрили знову.

Сьогодні суд визначатиме для полковника Без'язикова запобіжний захід. Стаття, за якою його звинувачують, не передбачає домашнього арешту чи застави. Тільки тримання під вартою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація