"Два тижні без пострілів з важкого озброєння і бойових втрат" - секретар РНБО про перемир'я на Донбасі

"Два тижні без пострілів з важкого озброєння і бойових втрат" - секретар РНБО про перемир'я на Донбасі

Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

Поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру, запевнив Данілов.

На Донбасі два тижні минуло без пострілів з важкого озброєння і бойових втрат. Режим припинення вогню дотримується.

А поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олексій Данілов, у понеділок, 10 серпня, передає пресслужба відомства. 

"За даними Головного ситуаційного центру при РНБО України, режим припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня 2020 року виконується. На відміну від багатьох раніше оголошених припинень вогню, які налічували декілька днів, сьогодні триває вже п’ятнадцятий день перемир'я без пострілів з важкого озброєння і бойових втрат", - заявив він.

Також секретар РНБО запевнив, що сподівання, що досягнуті Тристоронньою контактною групою домовленості й надалі будуть виконуватися, підкріплюються щоденними даними, опрацьованими програмно-апаратним комплексом СОТА. Він дозволяє проводити комплексний аналіз для підготовки та ухвалення рішень у сфері національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, що Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак закликав суспільство відрізняти поодинокі постріли, які нині бувають в зоні ООС з боку бойовиків, від обстрілів.

На Донбасі Зеленський перевірив дотримання всеохопної тиші

На Донбасі Зеленський перевірив дотримання всеохопної тиші

Нагадаємо:

  • У ніч проти понеділка, 27 липня, о 00:01 на лінії розмежування на Донбасі розпочався режим повного та всеосяжного припинення вогню. Про це 22 липня домовилися представники Тристоронньої контактної групи.
  • В Офісі президента України домовленість про перемир'я назвали "проривом" у Мінському процесі і наголосили, якщо режим цілковитого і всеосяжного припинення вогню буде дотримано бойовиками, це відкриє шлях до виконання інших положень Мінських угод. Не стріляти домовилися аж до повного врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. 
  • 26 липня, за кілька годин до оголошеного перемир'я, відбулася телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським та президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.
  • Бойовики від початку перемир'я вже кілька разів порушували режим припинення вогню.

Повʼязані теми:

Наступна публікація