Двоє українців отримали поранення в зоні бойових дій. На Луганщині бойовики захопили будинок

Двоє українців отримали поранення в зоні бойових дій. На Луганщині бойовики захопили будинок

Фото: Reuters

Зараз потерпілі у лікарні.

Упродовж минулої доби підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 27 прицільних ворожих обстрілів, під час яких російсько-окупаційні війська використовували зброю, заборонену Мінськими домовленостями.

Українські захисники були змушені відкрити вогонь у відповідь 17 разів. 

Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник.

За його словами, від початку цієї доби під час бойових дій два українських воїни отримали поранення в районі Лебединського. Зараз їхньому життю нічого не загрожує - військовослужбовці евакуйовані до військових госпіталів.

"Гаряче було неподалік населеного пункту Лебединське, Водяне, Талаківка — там окупанти випустили по наших позиціях 52 снаряди 122-го калібру. Поблизу  Широкиного та Кам'янки позиції українських захисників бойовики обстріляли з стрілецької зброї", - сказав Мотузяник.

На Луганщині окупанти захопили приватний будинок і стріляли у місцевих жителів, які намагались протестувати проти їхніх дій.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей продовжує зростати кількість злочинів проти цивільного населення (мародерства, пограбування), скоєних військовослужбовцями 1 та 2 АК ЗС РФ з використанням зброї", - сказав речник.

Нагадаємо, 23 червня ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною та контрольованою. Бойовики 27 разів порушували режим припинення вогню, з них 8 разів застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація