Фахівці ЗСУ у школі на Луганщині виявили шпигунську антену

Фахівці ЗСУ у школі на Луганщині виявили шпигунську антену

Фахівці ВСУ вважають, що антена могла знімати інформацію з електронних пристроїв військових і місцевих жителів. Ілюстрація / Фото: zn.ua

За даними штабу АТО, вона використовувалась ворогом для блокування новинних ресурсів України.

Фахівці Сил спеціальних операцій ЗСУ ліквідували один з каналів інформаційного впливу, який був встановлений в населеному пункті Вільхове, Станично-Луганського району Луганської області, повідомили у прес-центрі штабу АТО.

"Під час відпрацювання оперативної інформації військовослужбовцями відділу спеціальних операцій штабу АТО на водонапірній башті, розташованій на території загальноосвітньої школи, виявили прийомно-передаючу антену, а в приміщенні школи – СВІТЧ та блок живлення", - йдеться в повідомленні.

У штабі відзначають, що теоретично дані пристрої використовувалися бойовиками для зняття інформації з електронних пристроїв військовослужбовців ЗСУ, місцевих жителів, які знаходяться в зоні дії пристрою.

"Використовуючи даний канал доступу до мережі Інтернет, військовослужбовці ЗСУ та населення сірої зони, що знаходяться в радіусі його дії, не розуміючи того, позбавляються можливості отримувати доступ до новинних ресурсів України, що посилює ефект російської пропаганди.", - додали в штабі.

Прилади були демонтовані і передані в поліцію.

За словами місцевих жителів ряду населених пунктів Луганської області, подібні антени встановлені практично вздовж всієї лінії розмежування, зокрема через кожні 4 км.

"Місцеві мешканці та особовий склад підрозділів ЗСУ, які дислокуються поблизу, завдяки цьому отримують Інтернет, не розуміючи, що є об'єктом здійснення інформаційного впливу", - зазначається у повідомленні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація