Франція назвала воєнним злочином удар по лікарні у Дніпрі

Франція назвала воєнним злочином удар по лікарні у Дніпрі

Париж назвав воєнним злочином удар по лікарні у Дніпрі / Фото: Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради

У Парижі закликали притягнути до відповідальності усіх причетних до злочинів.

У МЗС Франції назвали воєнним злочином російський ракетний удар по лікарні у Дніпрі.

Про це йдеться у заяві, опублікованій у п’ятницю пресслужбою МЗС Франції.

У повідомленні вказується, що Франція "рішуче засуджує" спрямовані на Київ, Харківську та Дніпропетровську області ракетні удари, підкресливши, що це вже тринадцята атака на українську столицю у травні.

"Ці удари знову були навмисно спрямовані на цивільні об'єкти, зокрема на лікарню в Дніпрі, що є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права. Як неодноразово підкреслювала міністерка Європи та закордонних справ Катрін Колонна, ці неприйнятні дії є воєнними злочинами і не повинні залишатися безкарними", – наголосили там.

Крім того, Париж буде підтримувати українські та міжнародні суди для притягнення до відповідальності причетних до цих злочинів. Також Франція буде надалі надавати гуманітарну та військову допомогу Україні стільки скільки цього потребуватимуть українці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські терористи 26 травня атакували ракетою поліклініку та ветеринарну клініку в Дніпрі. Після цього на місці влучань спалахнули пожежі.  Внаслідок атаки загинули двоє людей. Кількість потерпілих постійно зростає. 

Крім того, ми раніше інформували, що у мережі з’явилося відео з поліклініки Дніпра з першими хвилинами після ракетного удару 26 травня.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація