Гатили з гранатометів: на Донбасі бойовики шість разів порушили режим тиші

Гатили з гранатометів: на Донбасі бойовики шість разів порушили режим тиші

Фото: УНІАН

Українські військові не відповіли на провокації.

Упродовж минулої доби, 13 жовтня, на ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксували шість порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків.

Про це повідомляє пресслужба ООС.

Так, російсько-окупаційні війська застосували протитанковий гранатомет поблизу Зайцевого, а автоматичний станковий гранатомет – неподалік Пісків та Оріхового. Також у районі населеного пункту Хутір Вільний терористи вели вогонь з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.

На вогневі провокації противника українські військовослужбовці зброю у відповідь не застосовували. Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було.

Ще два порушення зафіксували на Приазов’ї. У районі населених пунктів Пищевик та Водяне виявили прольоти двох безпілотників бойовиків із перетинами лінії розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби українська сторона здійснила радіоподавлення їхніх каналів управління та навігації, що унеможливило їхнє подальше використання.

Від початку поточної доби, 14 жовтня, у районах відповідальності українських підрозділів порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша. Однак українські воїни пильності не втрачають та готові до миттєвого реагування на будь-які дії противника.

Ситуація в районі проведення Операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вірить, що з Володимиром Путіним можна укласти мирну угоду, яка поверне Крим та Донбас. Але якщо йому цього не вдасться - "має прийти інша людина".

Зеленський назвав війну на Донбасі "раною, яка кровоточить всередині Європи"

Зеленський назвав війну на Донбасі "раною, яка кровоточить всередині Європи"

Повʼязані теми:

Наступна публікація