Генерал Кривонос переконаний, що Росія може розширити агресію, а Україна - силою повернути Донбас

Генерал Кривонос переконаний, що Росія може розширити агресію, а Україна  - силою повернути Донбас

Фото: УНІАН

Військовий чиновник назвав передумови таких сценаріїв.

Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив, що Україні не варто розслаблятися, позаяк Росія за рахунок своїх нинішніх угруповань і можливостей за короткий час може вдатися до розширення агресії і захоплення українських територій.

Про це генерал-майор ЗСУ Кривонос розповів в інтерв'ю "Донбас.Реалії".

За його словами, поки передумов для цього немає, але можливість у росіян для цього може бути у будь-який момент. Відтак, підкреслив він, ЗСУ повинні бути готові до силового звільнення Донбасу, якщо буде таке політичне рішення. "Збройні сили повинні бути до цього готові. Наскільки це буде можливо – залежить вже від роботи політиків на рівні підтримки інших держав. Адже, наприклад, якщо б не було підтримки Хорватії з боку НАТО, то не було б і "хорватського сценарію", – зазначив Сергій Кривонос.

Також генерал Збройних сил України не відкидає, що Україна може вдатися до силового методу звільнення Донбасу, але для цього необхідна ціла низка передумов, таких як: продовження і посилення санкцій проти Росії, створення надійної системи територіальної оборони України, посилення українського війська та його здатності вести активні наступальні дії.

Він переконаний, що  Росію можна послабити міжнародним тиском, що вона не зможе підтримувати підконтрольних їй бойовиків. " Це цілий комплекс, і в тому числі міжнародна підтримка повинна до цього йти. І це треба готувати і до цього треба готуватися самим. Це не за місяць-два проводиться, але це можливо", - впевнений Кривонос.

Повʼязані теми:

Наступна публікація