Генерал Наєв надав ОБСЄ докази ескалації Росією ситуації на Донбасі

Генерал Наєв надав ОБСЄ докази ескалації Росією ситуації на Донбасі

Фото: УНІАН

Спостерігачі отримали факти порушення бойовиками режиму перемир’я.

Командувач Об'єднаних сил на Донбасі генерал-лейтенант Сергій Наєв у четвер, 21 лютого, зустрівся в Краматорську з делегацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Командувач Об'єднаних сил зустрівся з делегацією СММ ОБСЄ #ООС #операція_ОС Сьогодні, 21 лютого, у місті Краматорськ,...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Четвер, 21 лютого 2019 р.

Наєв надав докази порушення окупаційними проросійськими силами режиму тиші, зокрема навів факти обстрілів населених пунктів, створення перешкод патрулям ОБСЄ, фіксацію розміщення озброєння та засобів вогневого ураження поза межами місць зберігання та ліній відведення тощо. Свою розповідь офіцер підкріпив відеоматеріалами і фотографіями.

Наєв розповів, коли відчув потенційну загрозу від Росії

Наєв розповів, коли відчув потенційну загрозу від Росії

"Особливу увагу командувач приділив питанню обстрілів, які мали місце 18-19 лютого, коли по позиціях Об'єднаних сил було випущено 445 снарядів, що складає 51% від загальної кількості боєприпасів, застосованих російсько-окупаційними військами від початку року. Генерал-лейтенант Сергій Наєв підкреслив, що обстріли позицій Об'єднаних сил велися з району, обмеженому населеними пунктами Комсомольське, Кумачове, Новоазовськ та Саханка, куди, в порушення Мінських домовленостей, представники російсько-окупаційних військ не допускають патрулі СММ ОБСЄ", - повідомили у штабі операції.

Як повідомлялося, напередодні бойовики російських окупаційних військ дев'ять разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі. Вісім обстрілів відбулися із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Загалом окупанти випустили 101 міну калібрів 120 і 82 мм.

Повʼязані теми:

Наступна публікація