Генштаб Росії наказав бойовикам припинити вогонь на сході України - розвідка

Генштаб Росії наказав бойовикам припинити вогонь на сході України - розвідка

Фото: Reuters

Проте, російські окупанти продовжують обстрілювати позиції АТО до зазначеного терміну.

Генеральний штаб Росії віддав розпорядження російським окупантам на тимчасово окупованих територіях сходу України припинити вогонь з 00.00 15 вересня цього року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Своєю чергою, командування 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ віддало наказ продовжувати обстріли до зазначеного терміну припинення вогню, що призвело до значного нарощування протягом минулої доби інтенсивності обстрілів позицій сил АТО. Бойовики використовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

"По опорних пунктах наших підрозділів на Слов'янському та Донецькому напрямках були застосовані 122 та 152-мм артилерійські, а також 82 та 120-мм мінометні системи.

Основні зусилля противника зосереджувались на підтриманні боєготовності військ, а також ротації та посиленні передових підрозділів на напрямках Новоайдарський, Слов'янський, Донецький", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 13 вересня, так звані "ЛНР" та "ДНР" заявили, що припиняють вести вогонь з 00:00 15 вересня. Відповідні заяви ватажка "ДНР" Олександра Захарченка та "ЛНР" Ігоря Плотницького розміщені на сайтах сепаратистів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація