Гіркін розповів, що Донбас для Росії є лише "розмінним пішаком"

Гіркін розповів, що Донбас для Росії є лише "розмінним пішаком"

Росія знищує Донбас, бо олігархам не потрібен конкурент - Гіркін / Фото: espreso.tv

Екс-ватажок бойовиків пояснив, чому Путін не приєднав Донбас до РФ.

Путін веде війну на Донбасі для дестабілізації обстановки в Україні.

Про це заявив екс-ватажок бойовиків Ігор Гіркін.

"У Москви немає завдання перемогти, хоча б звести внічию. Перемогти - це з різних причин бояться. У цій партії Донбас - всього лише один із розмінних пішаків. Кремль готовий їх розміняти на більш цінну фігуру - Крим", - вважає він.

До того ж на думку Гіркіна, у Кремлі не збиралися ані приєднувати Донбас, ані підтримувати його незалежність.

"За їхнім наполяганням Донбас зроблений валізою без ручки. Тобто, Донбасу за рік не дали побудувати нічого, бо якщо його збираються впихнути назад в Україну, то, відповідно, навіщо там будувати щось. Навпаки треба повернути найбільш незручний для України предмет", - наголосив він і додав, що як незалежна держава Донбас взагалі не розглядається.

Гиркин объяснил, почему Путин слил Донбасс.

Гиркин назвал причину, по которой Путин слил Донбасс.

Posted by Вадим Беспалов on 9 липня 2015 р.

Окремо бойовик, посилаючись на "деяких розумних людей", пояснив, якою логікою "можливо керувалися вищі чиновники РФ, тісно пов'язані з олігархією під час планування новоросійської ситуації" щодо того, що Донбас не приєднали до Росії.

"Логіка ця проста, примітивна - Донбас із його промисловістю, з його вугільними шахтами, з його підприємствами, нехай десь напівдохлими, десь живими, там різний рівень, він розглядається олігархією російською як конкурент. Їм не потрібні конкуренти. І з цієї точки зору, оскільки вони не бачать промисловості Донбасу в упор зі своєю ідеологією "труби", Донбас представляється для них всього лише як семимільйонний доважок, що ще 7 мільйонів треба годувати з тієї труби, на якій вони сидять. Тобто це збитки, зростання податків тощо", - запевнив Гіркін.

За його словами, олігархи РФ нав'язують цю психологію, зокрема через ЗМІ, і населенню Росії - "навіщо нам годувати ще 7 млн дармоїдів, нам самим не вистачає. Це чисто компрадорський підхід".

Водночас Гіркін спрогнозував, що війна на Донбасі закінчиться поваленням влади Путіна і втратою Росією суверенітету. "План - ганебна і повна капітуляція Росії", - зазначив терорист.

Нагадаємо, раніше Гіркін заявив, що помічник Путіна просив у Захарченка "злити ДНР".

Повʼязані теми:

Наступна публікація