Глава МЗС Німеччини переконаний, що перспективи мирного врегулювання на Донбасі можуть з'явитись у вересні

Глава МЗС Німеччини переконаний, що перспективи мирного врегулювання на Донбасі можуть з'явитись у вересні

Фото: Associated Press

Маас закликав Росію звільнити українських моряків.

Перспективи мирного врегулювання конфлікту на сході України можуть з'явитись у вересні - після того, як буде сформований новий уряд країни.

Про це заявив у середу, 21 серпня, міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас за підсумками переговорів з главою російського МЗС Сергієм Лавровим у Москві, передає Deutsche Welle.

При цьому Маас наголосив, що для мирного врегулювання на Донбасі необхідні конструктивні кроки з обох сторін.

"Звільнення українських моряків могло б стати важливим внеском Росії в мирне врегулювання на Донбасі", - зазначив німецький дипломат.

Своєю чергою, Сергій Лавров на питання журналістів, чи відповідає істині інформація про те, що російська влада може до кінця серпня звільнити затриманих у Керченській протоці українських моряків, відповів, що потрібна "кропітка робота на результат".

"Щоб просувати цю тему, потрібно домовлятися не тільки в принципі, але і погоджувати правові, технічні, організаційні аспекти", - заявив він.

На питання, чи продовжаться поставки газу через Україну після 2020 року, Сергій Лавров заявив, що Україна сама відмовилася від купівлі газу у Росії. При цьому він назвав будівництво газопроводу "Північний потік-2" "суто комерційним проєктом", який, мовляв, підвищить енергетичну безпеку Європи і "не задуманий для того, щоб завдати шкоди Україні". За словами Лаврова, в питанні поставок газу через Україну після завершення будівництва "Північного потоку-2" є конкретні рішення, які дозволять зняти стурбованість, якщо цю тему не будуть намагатися політизувати.

Тим часом у Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. "Хлібне" так зване перемир'я плавно перейде у "шкільне".

Повʼязані теми:

Наступна публікація