Головнокомандувач ЗСУ розповів деталі кривавої битви поблизу Золотого

Головнокомандувач ЗСУ розповів деталі кривавої битви поблизу Золотого

Фото: ТСН.ua

Збройні сили відповіли на атаку бойовиків артилерією.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що українські війська дали відсіч окупантам на Донбасі 18 лютого та втримали свої позиції.

Про це він заявив на брифінгу після засідання РНБО.

За словами Хомчака, бойовики спочатку накрили українські позиції артилерією, а потім пішли в наступ.

"Незаконні збройні формування ОРДЛО відкрили артилерійський вогонь з усіх систем по позиціях 72-ї і 93-ї ОМБ. також застосовували і калібр 152 мм. Після того, десь в районі 5:15, вони здійснили спробу штурмовими групами у трьох напрямках атакувати спостережні пости передових позицій цих двох бригад. Це було у проміжку від Новотошківського до Жолобка. Силами підрозділів цих двох бригад напад було відбито і зав`язався бій на спостережному посту "Баня", 72-ї бригади", – сказав він

В результаті цього бою українські війська дали адекватну відповідь зі всього озброєння, зокрема із артилерії.

"Перед цим ми дали команду військам відійти зі спостережних пунктів, щоб можна було нанести удар. В результаті всі позиції перебувають під контролем України. Противник запросив режим тиші, аби забрати загиблих та поранених. Наші втрати: один військовослужбовець загинув троє поранених і двоє контужених, – додав Хомчак. – За нашими даними, четверо противників загинуло та шість поранених".

Брифінг силовиків за підсумками засідання РНБО

Дивіться брифінг за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України за участю секретаря РНБО, керівництва Генерального штабу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України.

Опубліковано ТСН Вівторок, 18 лютого 2020 р.

Нагадаємо, від 5-ї години ранку 18 лютого йде інтенсивний бій між бойовиками та українськими військами в районі Золотого, Оріхово та Новотошківки. За даними ТСН, вороги накривають позиції бійців збройних сил України ствольною артилерією. Вибухи чути за кілька кілометрів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Бій у Луганській області
Наступна публікація