Голову так званого "Фонду держмайна ДНР" судитимуть заочно

Голову так званого "Фонду держмайна ДНР" судитимуть заочно

За даними слідства, обвинувачений організував роботу фонду, зокрема підписував документи, які є нікчемними відповідно до чинного законодавства України.

Прокуратура Донецької області судитиме голову так званого "Фонду держмайна ДНР". Процес відбуватиметься заочно.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Донецької області.

"Установлено, що житель Донецька з квітня 2015 року обіймає посаду голови так званого «Фонду державного майна «ДНР», на баланс якого незаконними збройними формуваннями РФ переведені приміщення та матеріально-технічні ресурси Фонду державного майна України в Донецькій області", - йдеться в повідомленні.

Голову так званого «Фонду держмайна «ДНР» чекає заочне засудження За процесуального керівництва прокуратури Донецької...

Опубліковано Прокуратура Донецької області Пʼятниця, 3 липня 2020 р.

За даними слідства, обвинувачений організував роботу фонду, зокрема підписував документи, які є нікчемними відповідно до чинного законодавства України, взаємодіяв зі ЗМІ з метою пропаганди злочинних ідей "ДНР" та формування думки серед населення і світової спільноти як про законність власних дій, так і про легітимність російсько-окупаційної влади.

Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України направлено на розгляд до Селидівського міського суду Донецької області.

Раніше повідомлялося, що чеський суд засудив до трирічного ув'язнення умовно з відстрочкою на п'ять років громадянина Павла Кафку, який в 2015-2016 роках служив у лавах так званої "армії ДНР".

Повʼязані теми:

Наступна публікація