"Горе, бо не зміг всіх повернути сім'ям": у Кривому Розі відкрили перший в Україні пам'ятник загиблим в Іловайську

У деяких із присутніх на церемонії вшанування загиблих воїнів на грудях були пам'ятні значки із написом "Іловайськ 2014".

У Кривому Розі відкрили перший в Україні пам'ятник загиблим у Іловайському котлі. 

Про це повідомляє кореспондентка ТСН.ua.

На заході були присутні дружини, діти, матері загиблих в Іловайську в серпні 2014 року. На церемонії поіменно згадали понад 150 криворіжців, які загинули в АТО.

"Відчуваю горе. Горе, бо не зміг всіх повернути матерям, дружинам і дітям. Тому що коли йшли, то обіцяв, що всіх поверну. Ніхто не думав, що буде застосовуватися артилерія, "Гради", "Урагани", вже не кажучи про мінометні міни. Найстрашніше було, коли вже працював по батальйону "Ураган". З шести ракет розкрилися дві. Тому що вони не могли базовий табір атакувати: "Гради" то не долітали, то перелітали. У всіх крутилося життя перед очима від початку і до кінця", – розповідає комбат батальйону "Кривбас" Олександр Мотрий.

У деяких із присутніх на церемонії вшанування загиблих воїнів на грудях були пам'ятні значки із написом "Іловайськ 2014".

"Не кожний має право носити цей знак. Тільки ті хлопці, які були свідками тих подій, того подвигу наших воїнів і того зрадництва верховного командування, яке відправило бійців на смерть. Тому справа щодо Іловайську має бути передана до суду. Винні мають бути покарані хоча б для того, щоб більше такого не повторювалося", – додав Мотрий.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський взяв участь у вшануванні пам’яті 223 воїнів, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація