Господині – пиріжками, бізнесмени – технікою: жителі Бахмута взялися допомагати блокадникам ОРДЛО

Господині – пиріжками, бізнесмени – технікою: жителі Бахмута взялися допомагати блокадникам ОРДЛО

Підтримати учасників акції приїхали матері полонених і зниклих безвісти військових.

До активістів, які блокують залізничне сполучення з Донбасом, приїхали дружини та матері бійців, які потрапили в полон чи зникли безвісти. Вони просять блокувальників не припиняти акцію та називають блокаду чи не останнім шансом звільнити своїх рідних, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

До Бахмуту жінки привезли фотографії своїх хлопців і віру в те, що навіть відсутні в офіційних списках полонених – живі. Вимогу припинити торгові стосунки з окупантом підтримують навіть місцеві жителі: хтось допомагає грошима, хтось – просто добрим словом. "Пиріжки приносять, борщі, питають, чого хочете: супчик такий чи такий? Дуже приємно насправді", - каже командир редута "Богуслав".

Жінки підтримали активістів, які блокують залізничне сполучення з Донбасом

Жінки підтримали активістів, які блокують залізничне сполучення з Донбасом

Поряд пролітає електричка, з вікна якої хтось вигукує: "Слава Україні!". Блокадники відповідають: "Героям слава!". Маневрові локомотиви і пасажирські потяги вони пропускають безперешкодно. Тим часом підприємці в Бахмуті допомагають шинами та технікою. Бо всім зрозуміло одне, про що говорить активіст "Яша": "Ми з ними торгуємо, і вони потім за наші ж гроші купують собі зброю та вбивають наших хлопців на фронті. Це неправильно, так не повинно бути".

Найбільший головний біль активістів – місце для розміщення нових людей. Щодоби в Бахмуті чергує до півсотні блокувальників, яким бракує наметів, карематів та спальників. Але все одно люди прибувають – лише протягом суботи приїхали ще 10 активістів.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація